Arusha Nationaal Park

Arusha Nationaal Park staat bekend vanwege de vulkaan Mount Meru. Deze vulkaan heeft een hoogte van 4566 meter en wordt regelmatig beklommen. Naast het beklimmen van Mount Meru kun je ook in het kleine park op safari. In Arusha nationaal park zul je vele exotische vogels spotten wanneer je door het tropische regenwoud rijdt. Het park heeft maar liefst 400 soorten vogels waar onder de silvery-cheecked hornbill en verschillende flamingo’s. In dit park vind je kraters, watervallen, bergen, grote meren en grasvlaktes.

Ook komt onder andere de zwart-witte colobus aap voor die zeldzaam is. Het mooie van Arusha nationaal park is dat je er op wandel safari kunt. Op deze manier kun je echt zelf op ontdekking en proberen zo dicht mogelijk bij de dieren te komen.

Locatie: 
Noord-Tanzania

Bijzonder:
Vulkaan Mount Meru

Activiteiten:
Jeep safari, nacht safari en wandel safari

Klimaat:
Overdag gemiddeld 23 graden

Activiteiten

Jeep Safari

Het is simpelweg een onvergetelijke ervaring in Arusha nationaal park. Wat ook goed is om te weten is dat dit park een van de grootste populaties giraffes heeft van geheel Afrika. Dus ben jij ook fan van die prachtige dieren met hun enorm lange nekken, en natuurlijk alle andere dieren die hier voorkomen? Dan is Arusha nationaal park een perfecte plek om een safari te doen.

Wandel Safari

Wandel geheel vrij in de natuur door dit prachtige park en bezoek de mooiste plekjes. Een wandel safari is een unieke spannende ervaring en geeft je een kans om net iets dichter bij al deze wonderschone dieren te komen. Een wandel safari is niet in alle parken toegestaan, dus grijp je kans als je durft.

Dieren in de omgeving

Meer dan 400 soorten vogels. Door de instroom van zoet water is er een prachtig oerwoud ontstaan met vrolijk fluitende tropische vogels en spelende apen. In het oerwoud, wat veel weg heeft van een regenwoud, leven veel bavianen, blauw apen, olifanten en vogels. Vogels die er voorkomen zijn onder andere de zilver-wang neushoornvogel en de gekroonde adelaar die tussen de bomen op jacht gaan naar apen.

Giraffes Waterbokken Buffels
Zebra’s Wrattenzwijn Apen
Flamingo’s Olifanten

Waarom Oltome

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!