Kilimanjaro Nationaal Park

Kilimanjaro nationaal park ligt vlak bij de stad Moshi. Het park ligt bij de berg Kilimanjaro. De Kilimanjaro is de hoogst vrijstaande berg van Afrika. Het nationaal park werd in 1973 opgericht en de Kilimanjaro zelf is in 1987 aan de Unesco-wereldergoedlijst toegevoegd.

De Kilimanjaro is omgeven door tropisch regenwoud. Om de top te bereiken zijn er 7 routes die leiden naar de top van de Kilimanjaro.

In dit park zijn olifanten, apen en vele vogelsoorten te zien. Op de berg worden door de lokale bevolking  o.a. voedingswaren verbouwd op akkers, maar er liggen ook dorpen en steden. Boven deze akkers en dorpen begint het nattere tropische bos. Als je nog hoger gaat richting de 2700 meter vind je veel bomen van wel 10 tot 12 meter hoog. Omdat je zo hoog zit hangen hier vaak wolken en is het vochtig. De berg heeft verschillende klimaatzones vanwege de hoogte. Op het puntje van de Kilimanjaro ligt bijvoorbeeld het hele jaar door ijs.

Locatie: 
Noord-Tanzania

Bijzonder:
Bergbeklimmen

Activiteiten:
Wandelsafari

Klimaat:
Boven op de berg temperaturen tussen de -7 en -29 graden.

De Klimanjaro beklimmen

Op een ongelofelijke hoogte van 5895 meter vind je de met sneeuw en ijs bedekte top van de hoogste vrijstaande berg in Afrika. Begrijp ons niet verkeerd, de Kilimanjaro beklimmen betekent meerdere dagen klimmen in de wildernis op flinke hoogte, dit brengt natuurlijk ook wat risico’s met zich mee. De veiligheid en kans van slagen hangt enorm samen met de ervaring van je gidsen. Daarom hebben we de beste gidsen met meerdere jaren ervaring in het beklimmen van de Kilimanjaro. Voor veel van onze gasten is het beklimmen van de Kilimanjaro een “once in a life time” ervaring.

Beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen.

De Kilimanjaro kun je eigenlijk het hele jaar beklimmen. De beste tijd is tussen juni en maart omdat het in april en mei meer regent, hierdoor is het lastiger klimmen, waardoor het niet ideaal is tijdens deze periode, maar wel nog steeds mogelijk.

Van augustus tot oktober zijn eigenlijk de beste maanden om de Kilimanjaro te beklimmen, tussen augustus en september is het wat drukker op de berg omdat het dan zomervakantie is in vele landen waardoor er meer toeristen zijn.

De kosten

Laten we maar meteen beginnen, het is niet goedkoop om de Kilimanjaro te beginnen, dit verschilt per route, seizoen en duur van de klim. Ook zijn er verschillende opties in de accommodaties en het aanschaffen van klim uitrusting.
Als je dilemma’s hebt over de veiligheid kunnen we hier duidelijk in zijn. Het is veilig om de Kilimanjaro te beklimmen, het is echter belangrijk dat je de juiste uitrusting en juiste gidsen hebt. Daarnaast is het natuurlijk enorm belangrijk dat je goed naar hen luistert onderweg.

Activiteiten

De Kilimanjaro ligt vlak bij Moshi en is dus ook te bereiken via deze stad.  Het beslaat ongeveer 75,575 ha en is een beschermd gebied. De Kilimanjaro heeft zelfs vulkanische pieken, Kibo, Mawenzi en Shira. De berg heeft 5 soorten omgeving waar je door heen loopt, bosgebied, alpine gebied, berg gebied, dalen en jungle gebieden.  Op de gehele berg zijn vele soorten dieren en planten te vinden. Vanwege deze combinatie aan prachtige omgevingen en de enorme hoogte is de Kilimanjaro een waar avontuur om te ontdekken. De Kilimanjaro is natuurlijk niet voor niets een van de grootste wonderen ter wereld en een van de 7 wonderen van Afrika.

Voor meer informatie over de veiligheid om de Kilimanjaro te beklimmen of over de opties die er zijn, neem dan contact met ons op.

Routes naar de top

Er zijn 7 verschillende routes om de top te bereiken
Zuidelijke routes: Marangu, Machame, en Umbwe zijn de 3 routes die vanaf het zuiden starten.

Westelijke routes: Lemosho, Shira en noordelijk circuit zijn de 3 routes die vanaf het westen starten.

Noordelijke route: Er is maar een route die in het noorden vertrekt en dat is Rongaj.

Marangu (cocacola route) (5–6 dagen; Moeilijkheidsgraad: Laag) — “De enige met hut accomodaties”

Machame (Wisky route)  (6–7 dagen; Moeilijkheidsgraad: Medium) — “De meest populaire route”

Lemosho (7–8 dagen; Moeilijkheidsgraad: Medium) — “De mooiste uitzichten”

Shira (7–8 dagen; Moeilijkheidsgraad: Medium) — “Degene met het hoogste startpunt”

Rongai (5–6 dagen; Moeilijkheidsgraad: Laag) — “De makkelijkste route”

Northern Circuit (9–10 dagen; Moeilijkheidsgraad: Hoog) — “De nieuwste en langste route”

Umbwe (6–7 dagen; Moeilijkheidsgraad: Hoog) — “De kortste, steilste moeilijkste route”

Dieren in de omgeving

De bossen en jungle van het nationaal park beginnen op een hoogte van 2700 meter. Er zijn verschillende soorten dieren te vinden zoals olifanten, buffels, de bedreigde abbot duiker, kleine antilopen en verschillende aap soorten.

Olifanten Apen Vogels

Waarom Oltome

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!