Icon 76x76

Team

Wanneer je er voor kiest om met Oltome adventures en Safaris op pad te gaan, is jouw avontuur in goede handen. Met de grote kennis en specialisme van meer dan 10 jaar, kunnen we jouw safari perfect organiseren.

Oltome-Santus-1

Santus

Ik ben gestart met Oltome in 2012 toen ik 22 jaar oud was. Tijdens mijn HBO opleiding “wildlife and tourism” in Moshi. Als kind droomde ik er van om een eigen safari bedrijf te hebben dat zorgt voor de natuur, maar ook zorgt voor inkomsten voor de mensen die in mijn omgeving wonen en werken. Meer dan 10 jaar later leid ik dit bedrijf samen met mijn vrouw, Loes.

Ik ben geboren en opgegroeid in Tanzania, Moshi. Loes helpt met alles waar zij ondertussen ook veel kennis van heeft, van vluchten, vaccinaties, seizoenen, tot welke activiteiten leuk zijn om te ondernemen. In 2019 ben ik verhuisd naar Nederland om samen te wonen met mijn vrouw.

Loes Oltome-profiel

Loes

Mijn naam is Loes, ik ben de vrouw van Santus. We hebben elkaar ontmoet via het Umoja project wat zich inzet voor verstandelijk beperkten in Moshi, Tanzania. Waarom ik denk dat jullie naar Tanzania zouden moeten gaan? Tanzania is bekend vanwege het feit dat het, het beste land is om op safari te gaan! Je hebt een grote kans om de big five te zien, en het is toeristisch gezien, nog niet zo “overwoekerd” als bijvoorbeeld Kenia. Inmiddels ben ik meer dan 3 keer op safari geweest in Tanzania en het verveelt nog steeds niet! Iedere keer zie je weer andere en nieuwe dingen, ook is de natuur iedere keer weer geheel anders.

Waarom dan die safari of excursies doen met Oltome? Nou Santus komt zelf van origine uit Moshi en heeft zijn bachelor ‘Tourism and wildlife’ dan ook in Tanzania gedaan. Omdat Santus inmiddels in Nederland woont weet hij wat er belangrijk is als je op vakantie gaan in een ander land. Verder is iedereen die werkzaam is binnen het bedrijf goed opgeleid én wordt iedereen goed betaald. Daarnaast zijn we ons zeer bewust van het milieu en proberen we onze ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden.

Josephat Oltome

Josephat

Born and Rised Kilimanjaro-East African.
Name: Josephat, Funny Name: Tembo.
Family Name: Temba

8 years experience on fieldwork.

Outside work l prefer to travel and meet new people and exchange ideas. Volleyball is my favorite sport.

The Funny things about me that many people don’t know: l like to eat a lot and l don’t like to hang with friends that don’t like to eat. I believe if l go all directions, east or west, always food is the best.

I like to be a guide since it gives me a chance to meet new people and interact with people who share different cultures. Learning lifestyle and experience.

And since l live in Tanzania, l know there are so many beautiful places that l enjoy sharing the beauty of my country with friends and guests.

Waarom Oltome

De naam Oltome staat voor Olifant in de Maasai taal. We doen dan ook ons best om het milieu zo min mogelijk te belasten en de lokale bevolking zo veel mogelijk te ondersteunen. Oltome staat voor behoud van natuur, daarom maken we een percentage van onze winst over naar milieu organisaties in Moshi. Hierdoor geven we terug aan de bevolking en een stukje van de wereld. Oltome is ook onderdeel van de internationale NGO, Umoja project. Dit project probeert zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking en hun familie te ondersteunen.

Waarom Oltome adventures?

Jeep
De safaris worden gedaan met 4WD Toyota landcruisers die volledig zijn ingericht op een heerlijke safari. Onze jeeps hebben een oplaadsysteem aan boord zodat je nooit met een lege batterij van je telefoon of camera is.

Chauffeur
Onze chauffeurs hebben de parken veelvuldig bezocht, of er zelfs gewoond. Dus ze kennen de bestemmingen als de beste. Door samen te werken met de andere chauffeurs zijn we precies op de hoogte waar we de dieren die dag het beste kunnen vinden.