Materuni Watervallen

Genesteld aan de groene voet van de Kilimanjaro ligt het weelderige gebied Materuni, beroemd om zijn koffieplantages. Hier is ook één van de oudste koffie coöperaties van Afrika gevestigd. Kilimanjaro Native Cooperative Union (KNCU) opereert al sinds 1930 en produceert en exporteert de heerlijke Arabica bonen over heel de wereld.

Locatie: 
Noord-Tanzania

Bijzonder:
Waterval

Activiteiten:
Wandelen, koffie bereiden, eten proeven, zwemmen

Activiteiten

Wandel Safari

Er is een gave route richting de watervallen die jullie vandaag zullen bewandelen. Onderweg zal een van de lokale Chagga koffieboeren jullie laten zien hoe zij al jarenlang koffie maken. Natuurlijk mogen jullie een handje helpen en een super vers kopje koffie drinken. Hierna is het tijd om verder op weg te gaan richting de waterval. Jullie lopen door een magisch groen, tropisch regenwoud, gevuld met bijzondere flora en fauna. Jullie wandelen over (soms lastige, hand gemaakte) paden naar de waterval. Onderweg zal de lokale gids jullie het een en ander vertellen over de planten en dieren die jullie kunnen spotten.

Aangekomen bij de waterval is het tijd om jullie lunch te nuttigen. De waterval bestaat uit smeltwater van de Kilimanjaro die daar 150 meter naar beneden klettert. Het water is dus koud!! Maar voor de durfals onder ons daag ik jullie uit om een duik te wagen. Als jullie allemaal zijn uitgerust en genoeg foto’s hebben gemaakt is het tijd om deze prachtige tocht weer terug te lopen richting jullie vervoer terug naar jullie verblijfsplek.

Dieren in de omgeving

Vogels Apen Kameleon’s

Waarom Oltome

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!