Serengeti Nationaal Park

Serengeti nationaal park is het bekendste wildpark ter wereld vanwege de enorme roofdieren populatie en de grootte van het park. Hier vindt ook de jaarlijkse wildebeest migratie plaats. De grootte van het park met de uitgestrekte vlaktes is indrukwekkend net zoals de hoeveelheid dieren die je hier kunt vinden. Mede hierdoor zou je weken kunnen doorbrengen in dit park zonder dat je hetzelfde stukje 2 keer ziet. De naam Serengeti komt van het Maasai volk, het betekent letterlijk “eindeloze vlaktes”.

De jaarlijkse migratie is onder veel mensen bekend vanwege de bijna 1,5 miljoen dieren die afstanden afleggen van meer dan duizend kilometer. De gigantische stoet van dieren die onder meer bestaat uit gnoes, gazelles en zebra’s trekt vanwege de droogte rond op zoek naar vers gras en water. De migratie vindt eigenlijk het hele jaar door plaats. Echter rond juni en augustus verplaatst de migratie zich naar de Masai mara waarbij ze de Mara rivier moeten oversteken. Hier liggen dan ook vele roofdieren te wachten om aan te vallen en hun prooi te vangen. Wilt u dit enorme spektakel met eigen ogen zien is dit dus de beste tijd om naar de Serengeti te reizen.

Naast de migratie is de Serengeti een geweldig mooi park dat je wellicht soms aan de lion king doet denken. Er zijn vele roofdieren te vinden en je hebt dan ook vrijwel altijd kans om deze te spotten. Het noordelijke deel heeft meer bergen en rotsen. In het westen zijn en dicht beboste vlaktes en rivieren. Het is een enorm landschap dat geweldig is om de ervaren tijdens een safari.

Locatie: 
Noord-Tanzania,  14,763 sq. km

Bijzonder:
De grote migratie, grote kuddes gazelles en zebra’s, leeuwen, hyena’s, leeuwpaarden, nijlpaarden, giraffes, cheetahs,  bavianen, krokodillen, struisvogels,  gieren, flamingo’s en natuurlijk nog veel meer dieren.

Activiteiten:
Safari, luchtballon vaarten, wandel safari’s, safari op de rug van een paard, bush meals and sundowners, nachtelijke safari, vogels spotten, en een bezoek aan Oldupai Gorge.

Activiteiten

Jeep Safari

Ervaar de geweldig indrukwekkende Serengeti. Met een jeep safari kun je zo veel mogelijk van het park bezichtigen en op zoek naar de wilde dieren met behulp van jullie gids. Er leven vele grote katachtigen in dit park, dus de kans dat je deze ziet hier is heel erg groot. Verder kun je eigenlijk bijna alle wilde dieren tegenkomen die je maar kunt bedenken.

Er zitten ook geweldige lodges in de Serengeti waar je na je stoffige safari jezelf even heerlijk kunt douchen. In de avond kan je met je gezelschap en eventueel andere bezoekers aan het kampvuur gaan zitten met een drankje. Houd je oren tijdens de nacht ook nog even open, misschien hoor je vanuit je bed wel allerlei wilde dieren.

Wandel Safari

De Serengeti is wereldwijd bekend vanwege de vele dieren en open vlaktes van het park. Je kan op wandelsafari in de Serengeti om op plekken te komen waar de jeeps niet mogen komen.
In de Serengeti verkennen de meeste mensen het park via een jeep. Er zijn echter een beperkt aantal organisaties die wandelsafari’s mogen aanbieden in het park. We brengen je graag in contact met de beste gidsen om je de beste wandelsafari te laten ervaren.

Heteluchtballon safari

Een luchtballon safari is een van de meest bijzondere activiteiten die je in Tanzania kan ondernemen. Je safari begint bij zonsopkomst wanneer het licht nog maar net begint te schijnen. Zo ontdek je de grote vlaktes van de serengeti. Rond deze tijd zijn er ook nog verschillende roofdieren actief, een ballon safari tijdens de “big migration” is ook een ongelofelijke ervaring. Na een twee uur durende vlucht land je ergens voor een heerlijk champagne ontbijt. De ballonvaart is altijd samen met andere toeristen, mocht je een privé vlucht willen boeken kan dat natuurlijk ook altijd!

Olduvai Gorge

De Olduvai kloof is zo’n 45 kilometer lang en bevindt zich tussen Ngorongoro en Serengeti. De kloof is vernoemd naar een wilde plant die de Maasai Oldupaai noemen. De kloof is een van de werelds belangrijkste plekken waar grote ontdekkingen zijn gedaan naar de origine van de mensheid.

Klimaat

Klimaat: 28 tot 19 graden, 23 gemiddeld.

Beste tijd om de serengeti te bezoeken;
Januari – Februari: Voor de bevallingen van de gnoes
Juni – September: Voor een algemeen bezoek en de kans om de grote oversteek van de Grumeti rivier (juni/juli) te zien of de oversteek van de Mara rivier (September)
Hoog seizoen: Juli tot Maart
Laag seizoen: April en Mei

Beste weer: Juni tot Oktober
Slechtste weer: Maart en April

Dieren in de omgeving

Naast de migratie is de Serengeti een geweldig mooi park dat je wellicht soms aan de lion king doet denken. Er zijn vele roofdieren te vinden en je hebt dan ook vrijwel altijd kans om deze te spotten.

Leeuwen Nijlpaarden Wrattenzwijnen
Luipaarden Zebra’s Serval katten
Gnoes Gazellen Topi’s
Jachtluipaarden Bavianen Waterbok
Olifanten Elanden
Krokodillen

Waarom Oltome

De naam Oltome staat voor Olifant in de Maasai taal. We doen dan ook ons best om het milieu zo min mogelijk te belasten en de lokale bevolking zo veel mogelijk te ondersteunen. Oltome staat voor behoud van natuur, daarom maken we een percentage van onze winst over naar milieu organisaties in Moshi. Hierdoor geven we terug aan de bevolking en een stukje van de wereld. Oltome is ook onderdeel van de internationale NGO, Umoja project. Dit project probeert zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking en hun familie te ondersteunen.

Go local!

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!