Moshi

Moshi is een kleine tot middel grote stad aan de voet van de Kilimanjaro. Moshi is 45 minuten rijden vanaf Kilimanjaro Airport en ongeveer 2 uur van Arusha. Het heeft een goede vibe en is niet super druk met toeristen. Er zijn wat toeristen die in Moshi verblijven om de Kilimanjaro te gaan beklimmen, verder lopen er jonge mensen rond die vrijwilligerswerk doen in en rondom Moshi.
Moshi wordt als erg veilig en schoon beschouwd. De locals zijn erg vriendelijk, je bent zelfs een beetje beroemd als je rond loopt door de stad. Vooral kinderen roepen “mzungu” (blank persoon) en hopen dat je naar hen zwaait. Moshi is een fijne stad met verschillende eettentjes en uitjes die je kunt ontdekken terwijl je hier verblijft.

Locatie: 
Noord-Tanzania

Bijzonder:
Cultuur en natuur

Activiteiten:
Dagtrip naar materuni watervallen, hotsprings, Maasai, Kilimanjaro nationaal park dagtour, Arusha nationaal park, Tarangire nationaal park

Klimaat:
Droog en warm klimaat, overdag gemiddeld 28 graden

Activiteiten

Er zijn vele restaurantjes, westerse en lokale, dus je zult nooit een probleem hebben om iets lekkers te vinden. Lokale restaurants hebben goed eten met goede porties voor een goedkope prijs (let op met salades ed.). Westerse plekjes zijn wat duurder, maar nog niet vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Vanwege de Aziatische invloed in Moshi zijn er vele goede Aziatische restaurants.

Je kunt ook langs de supermarkt om hier je etenswaren te kopen. De supermarkt verkoopt bijna alles wat je nodig hebt. Vraag ook eens de weg naar “Aleems supermarkt” en vind hier allerlei Nederlands voedselwaar. Moshi heeft vele bars en nachtclubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt uitgaan. Bij Malindi club hebben ze op vrijdag live bands en op zaterdag een druk bezochte karaoke avond. Je kunt ook op zoek naar een “rooftop bar” waar je van een heerlijk koud biertje kunt genieten met uitzicht op de Kilimanjaro. Mocht je hotel of hostel geen zwembad hebben kun je altijd bij een van de andere hotels langs gaan om een dagje aan het zwembad te liggen.

In Tanzania wordt gebruik gemaakt van Engelse stopcontacten.

Zoals hierboven vermeld is Moshi veilig, houd echter wel rekening met hoe je jezelf presenteert, draag niet je gehele juwelen kist wanneer je op pad gaat en houd rekening met korte jurken/rokken/broeken (geen hotpants ED.).

Tanzania is een religieus land waar de lokale bevolking op straat niets draagt wat tot boven de knie komt. In en rondom je verblijf moet je natuurlijk helemaal zelf weten wat je aantrekt.
Neem, als je op pad gaat, een rugzak of andere tas mee die je goed kunt afsluiten. Ga wanneer het donker is niet meer over straat wandelen. Als je ergens naar toe wil, doe dit dan met de taxi.

Vergeet verder niet om overal een flesje water, alcohol handgel, een pakje zakdoekjes (wc papier) en deet (muggenspray) mee te nemen.

Uitgaan in Moshi

Toch is Moshi wat minder bekend dan bijvoorbeeld Arusha, hierdoor kun je in Moshi nog wat beter kennis maken met het authentieke Tanzania en zijn inwoners. Er zijn vele lokale koffiehuizen en restaurantjes, maar ook zeker een aantal plekken om je toeristische souvenirs te vinden.

Het nachtleven in Moshi is ook zeker het bezoeken waard. Moshi heeft meerdere bars, restaurants en clubs, je zult je niet snel vervelen in deze stad. Dus als je nog energie hebt na een safari of na het beklimmen van de Kilimanjaro, kun je hier je hart ophalen.

Waarom Oltome

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!