Zanzibar

Denk je erover om naar Zanzibar te gaan, en ben je op zoek naar tips? Dan ben jij ook bij ons aan het juiste adres. Wil je op huwelijksreis, of even goed uitrusten van het beklimmen van de Kilimanjaro, of ben je moe gestreden van de safaris, dan ben je op Zanzibar aan het juiste adres. Zanzibar is een ontzettend mooi eiland met lange stranden en helderblauw zeewater.

Zanzibar is een juweeltje in de oceaan, omgeven door stranden die behoren tot de mooiste van de wereld. Je kunt hier zwemmen, snorkelen, duiken, kitesurfen of gewoon heerlijk relaxen.
Verder staat Zanzibar bekend vanwege de verse vis en zeevruchten. De meeste hotels bieden een fantastisch gevarieerd vis en zeevruchten menu.

Zanzibar town
De hoofdstad  van het eiland, Zanzibar town, is gelegen in een historisch deel van stone town. Hier vind je een indrukwekkende mix van invloeden vanuit Afrika, Arabië, India en Europa.

Voor deze redenen en meer is Zanzibar inmiddels een bekend toeristenoord. Kies je verblijf echter verstandig uit. Sommige delen van Zanzibar zijn flink verwesterd en kunnen dus ook druk zijn, waar je op andere plekken heerlijk de rust kan vinden of op zoek kan naar nachtelijk feesten. Voor tips of vragen mag je ons altijd mailen!

Locatie: 
Zanzibar is een eiland in de Indische oceaan, ongeveer 2uur met de boot vanaf Dar es Salaam, een grote stad in Tanzania.

Bijzonder:
Zanzibar is niet de officiële naam is van het eiland. Wanneer de lokale bevolking het over Zanzibar heeft noemen ze dit namelijk “Unguja”.

Activiteiten:
House of wonders, zala park, Forodhan market, pricencess salme museum, Jozan national park, old fort, stone town, spice tours, duiken, snorkelen en kite surfen

Activiteiten

Duiken en snorkelen

De wateren aan de noordoost kust van Zanzibar zijn perfect om snorkelen en duiken. Er zijn rijke koraalriffen te vinden en verschillende soorten vissen. Je kunt ook vanuit stone town gaan duiken waar harde en zachte koraalriffen te vinden zijn en ook verschillende scheepswrakken. Er zijn verschillende organisaties waar je uit kunt kiezen om te gaan duiken. Deze kun je vinden aan de grotere stranden zoals Nungwi, Kendwa, Matemwe, Paje en Stone town. Je kunt goed zicht verwachten en warme water temperaturen van rond de 25 graden.

Kruidentours

Ver in het verleden domineerden kruiden de economie van Zanzibar. Vandaag de  dag is de handel hierin een stuk verminderd. Echter kun je nog steeds de plantages bezoeken. Hier leer je veel over de verschillende kruiden en fruit dat nog steeds veelvuldig groeit op  Zanzibar. Deze soorten zijn onder andere kaneel, kruidnagel, vanille, nootmuskaat, cacao en jackfruit. Een tour kan geregeld worden via hotels en de lokale kruiden bedrijven.

Stone Town

In Zanzibar town wonen hedendaags de meeste lokale bevolking, hier kan je ook het oude historische stown town vinden in het hart van Zanzibar town. Het is ook een magische plek om alles van het lokale eiland leven tot je te nemen. Begin bij de forodhani tuinen, een levendig park waar in de avond door de lokale vissers hun vis wordt bereid en verkocht. Je kunt ook allerlei ander voedsel vinden naast de lokaal gevangen vis, spreek echter wel vooraf een prijs af voor hetgeen wat je besteld! De voedselverkopers verkopen sizzelende gegrilde pweza (octopus), stomende schalende urojo (een soep) en hete mkate wa kumimina (een vullend rijstenbrood).
In stone town kun je ook nog veel leren over het slaven verleden van het eiland. Op het plein van de kathedraal staan enkele monumenten die ons hier aan herinneren. Het is ook mogelijk om hier een tour te doen om meer te leven over de slavernij in Zanzibar.

Bezoeken

Vluchten naar Zanzibar vanuit Kilimanjaro airport zijn kortdurend en er wordt veel gevlogen. Een enkele vlucht duurt ongeveer 45 minuten en varieert tussen de 60 euro en 80 euro enkel.

Er is ook dagelijks een veerboot vanaf het vaste land naar Zanzibar. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en kost 40 euro enkel. Op het eiland aangekomen moet je door de immigratie check heen (dit duurt vaak niet lang). De meeste hotels bieden een ophaalservice aan vanaf het vliegveld of de haven.

Go local!

Ga je op reis met Oltome dan maak je kennis met het echte Tanzania. Onze organisatie bestaat uit een team dat al hun hele leven in Tanzania woont. We helpen je graag met het samenstellen van jouw unieke ‘one in a lifetime’ safari. We organiseren jouw reis met een passie voor natuur en delen graag deze unieke ervaring. Geniet van ons mooie land!

Elk teamlid heeft zijn eigen expertise, van accommodatie tot aan safari, we organiseren alles tot in de details. Ons doel, een unieke reis afgestemd op jouw wensen. Wij zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!