Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Crater is vaak het hoogtepunt van een safari, het is ’s werelds grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel). De krater is 2.200 meter hoog, 610 meter diep en heeft een doorsnede van 20 kilometer. Het hele park is zo’n 260 vierkante kilometer groot en er leven ruim 25.000 wilde dieren. De krater staat dan ook op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Het wordt dan ook niet voor niks het meest dichtbevolkte en spectaculaire wildgebied ter wereld genoemd!

De kans op het spotten van de big 5 is hier dan ook relatief groot. Leeuwen, olifanten en buffels zijn bijna met zekerheid te zien. De grote afwezige is de giraffe, vanwege hun lange nek en lange poten is het voor hen niet mogelijk om af te dalen in de krater. In de Ngorongoro crater hebben de leeuwen geluk, het is een waar feestmaaltje voor ze. Omdat het zo dicht bevolkt is, is het voor de leeuwen namelijk relatief gemakkelijk om een prooi te vangen.

Er is een hippopond in dit park te vinden maar ook stukken bos waar je weer meer olifanten kunt vinden bijvoorbeeld. De Maasai wonen ook op en rondom de ngorongoro krater, zij zijn ook mede verantwoordelijk voor het behoud van het park.

Locatie: 
Noord-Tanzania, 8,292 km²

Bijzonder:
Olifanten, leeuwen, zwarte neushoorn, hyena’s, wilde honden, buffels, zebra’s, gnoe’s, verschillende soorten gazelles. De locale Masai bevolkingsgroep laat ook hun vee grazen in de krater. Verder is er nog Lake magadi, een ondiep meer omringd door slapende vulkanen, hier zijn vaak grote groepen fel roze flamingo’s te zien.

Activiteiten:
Jeep safari, picnics, natuur wandelingen, een ontmoeting met de lokale bevolking, vogelspotten.

Activiteiten

Jeep Safari

Vanwege de diversiteit in landschap heb je iedere dag weer een ander soort safari. Wij met Oltome zullen je altijd meenemen op safari, of we nu door de modder, rivier of het bos heen moeten. Omdat de jeep hoger op zijn grote wielen staat heb je het perfecte uitzicht. Verder kan ook het dak van de jeep omhoog geklapt worden, waardoor je 360 graden om je heen kunt kijken. We houden natuurlijk wel altijd rekening met de dieren en natuur om ons heen, en dat we hier zo min mogelijk schade in aanbrengen.

Klimaat

Klimaat: 10- 23 graden

Je kunt de wilde dieren het hele jaar door vinden in de krater. Echter zijn de dieren iets beter te zien in het droog seizoen (Juni tot Oktober).

Beste tijd om de Ngorongoro crater te bezoeken:
Juni – September: de wilde dieren zijn het beste te spotten.
Juli – Maart: er zijn vele bezoekers in het park
Maart: Piek van het regenseizoen
April – Mei: Het is minder druk qua bezoekers tijdens deze maanden
Juni – Oktober: Minder regen

Een uniek kenmerk van de Ngorongoro is dat er nooit een slechte tijd is om deze te bezoeken. Zelfs tijdens het regen seizoen, specifiek gedurende de maanden Maart, April en Mei wanneer het er meer regenval is, is de Ngorongoro een van de beste plekken van de wereld om op safari te gaan.

Dieren in de omgeving

In de Ngorongoro crater hebben de leeuwen geluk, het is een waar feestmaaltje voor ze. Omdat het zo dicht bevolkt is, is het voor de leeuwen namelijk relatief gemakkelijk om een prooi te vangen. Er is een hippopond in dit park te vinden maar ook stukken bos waar je weer meer olifanten kunt vinden bijvoorbeeld.

Nijlpaarden Everzwijn Hyena
Leeuwen Jakhals Cheetah
Neushoorn Grote gazelle Olifanten
Apen Thompson gazelle Elanden
Zebra Giraffe Vogels
Struisvogel Flamingo’s Waterbuffels
Buffels

Waarom Oltome

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!