Tarangire Nationaal Park

Tarangire nationaal park ligt in het noorden van Tanzania en is een van de “kleinere” parken. Het park is beroemd om zijn baobab bomen, en olifanten. Er zijn zelfs zo veel olifanten dat het, het park is met de meeste olifanten ter wereld. De meeste dieren zie je bij de Tarangire River om water te drinken. Andere dieren die je in dit park kunt zien zijn onder andere gnoes, zebra’s en leeuwen. De dieren houden van dit park vanwege de rivier, Lake Barunge en de baobab bomen. Deze elementen zorgen voor zekerheid qua voedsel en drinken. Kortom, een top park om te bezoeken vanwege de prachtige flora en fauna.

Locatie: 
Noord-Tanzania in de Manyara regio, 2,850 km2

Bijzonder:
Het park staat bekend vanwege de hoge concentratie olifanten. Je kunt veel wilde dieren spotten tijdens een safari. Onder andere grote kuddes gnoes, zebra’s en buffels. Zo ook, giraffen, dik dik’s, impala’s, apen, cheeta’s, afrikaanse honden, leeuwen etc.

Activiteiten:
Jeep safari, wandel safari, vogels spotten.

Activiteiten

Jeep Safari

Tarangire is een goede keus voor reizigers die graag zo veel mogelijk dieren en natuur willen zien (vooral olifanten komen veelvuldig voor in dit park). Verder is het park ook minder druk bezocht dan bijvoorbeeld Ngorongoro of de Serengeti. Gedurende het droogte seizoen in de Tarangire rivier de enige water bron voor de wilde dieren in dit gebied. Hierdoor kun je tijdens deze tijd extra veel dieren spotten rondom de rivier. Het landschap is ook een werkelijke droom voor de fotografen onder ons, dit komt door de grote hoeveelheid aan baobab bomen en uitgestrekte moerasgebieden.

Wandel Safari

Met een gids kun je in Tarangire nationaal park op wandel safari. Je gids weet precies de juiste pootafdrukken te volgen om op de juiste plekjes uit te komen. Door te voet te gaan kom je ook in delen van het park waar de jeeps niet mogen komen. Dus ga samen met je gids op zoek naar de grote pootafdrukken van de vele olifanten en verbind met de natuur. Spreek ieder zintuig aan en ga op ontdekkingstocht. Zo kom je uit op wat speciale ontmoetingen met de prachtige dieren die in dit park hun thuis vinden. Denk hierbij aan de zebra, waterbuffel, struisvogels en impala’s, een wandelsafari is een van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen in dit prachtige relatief kleine nationale park.

Klimaat

Droogseizoen: 26 graden
Regenseizoen: 28 Graden

Beste tijd om het park te bezoeken:
juni – oktober (droogseizoen)

Dieren in de omgeving

Tarangire Nationaal Park staat bekend om Baobab bomen, het grote aantal olifanten en vogels.

Olifanten Gnoes Struisvogels
Zebra’s Vogels Leeuwen
Giraffes Apen

Waarom Oltome

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!