Manyara Nationaal Park

Lake Manyara is het kleinste park van noordelijk Tanzania maar ook een van de meest beboste parken. Door de instroom van zoet water is er een prachtig oerwoud ontstaan met vrolijk fluitende tropische vogels en spelende apen. In het oerwoud, wat veel weg heeft van een regenwoud, leven veel bavianen, blauw apen, olifanten en vogels. Vogels die er voorkomen zijn onder andere de zilver-wang neushoornvogel en de gekroonde adelaar die tussen de bomen op jacht gaan naar apen. Het park is vernoemd naar het Lake Manyara wat in het park ligt, Manyara komt van het Maasai woord “euphorbia tirucalli”, een struik die overal in dit gebied voor komt en door de Maasai gebruikt wordt om spullen te bedekken. Bij de hippo pond zijn vele nijlpaarden te vinden die hier heerlijk liggen te baden in de zon.

In het zuidelijke deel van het park zijn meer acacia bossen, hier vindt u veel buffels, giraffen, leewen en olifanten. Het park is dan ook bekend om de leeuwen die de gewoonte hebben om in bomen te klimmen en hier uit te rusten. Helaas zijn leeuwen in bomen wel iets moeilijker te spotten, dus een beetje geluk is hierbij welkom.

Locatie: 
Noord-Tanzania, 230 sq km / 89 sq miles

Bijzonder:
Het bijzondere aan het Manyara park zijn toch wel de leeuwen die daar veelvuldig in bomen klimmen. Daarnaast zijn er vele dieren te spotten zoals: olifanten, wrattenzwijnen, nijlpaarden, luipaarden, giraffen, gnoes etc. Hot spring.

Activiteiten:
Jeep safari, de lake manyara tree-top walkway, wandel safari’s, vogels spotten en een culturele wandeling bij het Mto wa mbu dorp.

Activiteiten

Jeep Safari

Vanwege de diversiteit in landschap heb je iedere dag weer een ander soort safari. Wij met Oltome zullen je altijd meenemen op safari, of we nu door de modder, rivier of het bos heen moeten. Omdat de jeep hoger op zijn grote wielen staat heb je het perfecte uitzicht. Verder kan ook het dak van de jeep omhoog geklapt worden, waardoor je 360graden om je heen kunt kijken. We houden natuurlijk wel altijd rekening met de dieren en natuur om ons heen, en dat we hier zo min mogelijk schade in aanbrengen.

Tuk Tuk dorp rit and markt tour

Samen achterin een lokaal vervoersmiddel namelijk de tuk tuk op weg naar het echte Tanzania. Samen bezoek je het dorp Mto wa Mbu, hier kunnen jullie een boerderij, school en kerk bezoeken. Een kleurrijk dorp zal zijn armen openen voor je.

Great rift valley hike

Begeleid door een gids maken jullie een stevige wandeltocht aan de rand van “the great rift Valley”. Geniet van het geweldige uitzicht en alle verrassingen die Lake Manyara te bieden heeft. Onderweg leer je van alles over planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren (1uur/1,5uur)

Wandelen

In Lake Manyara nationaal park kun je een wandeling maken door de Manyara treetop walkway. Dit is wandeling door de boomtoppen, het is de eerste in zijn soort in Tanzania en ook een van de langste in Afrika. Gedurende deze 370 meter durende wandeling wandel je over een brug door het regenwoud van Lake Manyara. Het hoogste punt ligt op zo’n 18 meter en natuurlijk zijn hier dan ook verschillende apen en vogels te spotten.

Klimaat

Droogseizoen: juni – oktober
Korte droogseizoen: januari – februari
Regenseizoen: november – mei

Beste tijd om Manyara te bezoeken:
Hoogseizoen: juli – februari, het park in het het noordelijke deel vaak wat drukker met toeristen.
Laagseizoen: maart – mei.

Beste weer: juni – oktober (er kunnen af en toe buien zijn)
Slechtste weer: maart – april (hoogtepunt van het regenseizoen)

Gedurende het droge seizoen (juni – oktober) is de beste tijd om op safari te gaan. Om vogels te spotten moet je gedurende het regenseizoen gaan in november – december en van maart tot mei.

Dieren in de omgeving

Door de instroom van zoet water is er een prachtig oerwoud ontstaan met vrolijk fluitende tropische vogels en spelende apen. In het oerwoud, wat veel weg heeft van een regenwoud, leven veel bavianen, blauw apen, olifanten en vogels. Vogels die er voorkomen zijn onder andere de zilver-wang neushoornvogel en de gekroonde adelaar die tussen de bomen op jacht gaan naar apen.

Flamingo’s Gnoes Buffels
Zebra’s Vogels Impala’s
Giraffes Apen
Nijlpaarden Leeuwen

Waarom Oltome

We zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die daarbij horen, wordt jouw vakantie een uniek avontuur!