Ga mee op safari!

Oltome Adventures and Safaris organiseert al meer dan 10 jaar safari’s en excursies in Tanzania. Dit is je kans om de Kilimanjaro te zien,  de eindeloze vlaktes van de Serengeti, het witte strand van Zanzibar en landschappen vol met dieren in het wild. Onderweg maak je ook nog kennis met de prachtige lokale cultuur van de Tanzanianen.

Wordt geïnspireerd door onze excursies in Tanzania. Oltome Adventures and Safaris bied de safaris en excursies zowel individueel als in kleine groepen aan. We helpen je graag om je unieke “once in a lifetime” safari samen te stellen.

Onze favorieten

Download onze safari pakketten. We hebben alvast een paar voorbeeldreizen samengesteld. We zijn benieuwd welke reis jij gaat maken!

Ultimate Safari

Classic Safari

Safari & Beach

Short & Sweet Safari

Reis op maat

Neem contact met ons op en deel je ideeën van jouw favoriete safari of zelfs je hele vakantie. Laat ons doen waar we goed in zijn en jouw visie omzetten naar een perfecte vakantie. Wil je wat meer tijd doorbrengen op de oneindige vlaktes van de Serengeti, of wat extra dagen op de witte stranden in Zanzibar, geef dit bij ons aan en we maken een pakket dat perfect bij je past.

Misschien heb je nog wel andere ideeën die niet op onze website staan, wees dan ook niet bang en deel deze ideeën met ons. Ons ervaren en passie volle team staat klaar om met je mee te denken en onderzoeken of en hoe jouw idee tot leven gebracht kan worden.

Wanneer we je helpen met je vakantie te plannen zullen we alles meenemen in deze planning. We bieden ook vele dag excursies aan die absoluut de moeite waard zijn en je laten kennis maken met het echte Tanzania en hun prachtige bevolking.

Solo safari

Je hebt misschien al wat onderzoek gedaan, “kan ik solo reizen in Tanzania?”. Wij vinden van wel! Je moet wel rekening houden met een aantal zaken en het maakt ook verschil of je man of vrouw bent (helaas). We helpen je graag op weg met alle tips en tricks.

Tanzania is niet alleen ideaal voor familie, vrienden of huwelijksreizen, maar biedt ook fantastische opties voor solo reizigers. Een safari in Tanzania voor een solo reiziger bied nieuwe kansen en ervaringen, het geweldig mooie landschap natuurlijk, het leren kennen van nieuwe mensen en een geheel nieuwe cultuur.
Als solo reiziger kun je ook aangeven om bijvoorbeeld aan te willen sluiten bij andere groepen of andere solo reizigers. Zo leer je nog wat extra nieuwe mensen kennen.

Op safari in Tanzania, met je gezin?

Het klinkt misschien als een uitdaging, maar het kan een fantastische ervaring voor de hele familie zijn. Met een beetje een goede planning kom je een heel eind, en hebben jullie naderhand je leven lang mooie herinneringen.

Een familie safari is de perfecte manier om je kinderen kennis te laten maken met de natuur en prachtige wilde dieren  die we hebben op deze aardbol. Familie safari’s worden samen  met jullie samengesteld zodat ze voldoen aan de wensen van jouw gezin. Misschien hebben jullie kinderen juist veel uitdaging nodig, en is het voor andere kinderen fijner als er wat meer pauzes tussendoor zitten.  Door samen in gesprek te gaan zoeken we naar de best passende manier voor een vakantie zoals deze.

Meestal wanneer we een safari regelen voor een gezin met wat jongere kinderen splitsen we de dag op in tweeën. Gedurende een ochtend “game drive” focust de gids zich op de grote katachtigen en alle ander dieren die je in het park kunt vinden. Zo is iedereen nog lekker wakker en kan iedereen goed opletten wat er om hen heen gebeurt. Mochten er tussendoor extra’s pauzes nodig zijn dan kan dit altijd geregeld worden.

Gedurende het tweede deel van jullie safari dag kijken we samen of de kinderen nog een keer met de jeep weg willen, of dat jullie bijvoorbeeld op een wandel safari gaan. Samen met de gids op zoek naar voetafdrukken in het zand, en bij welk beest zou deze voetafdruk dan horen? Misschien kunnen jullie deze dag ook nog op zoek naar culturele activiteiten en kan de gids je alles uitleggen over hoe je bijvoorbeeld een verrekijker gebruikt.
Kortom een familie safari kan zeker, we gaan en blijven samen in gesprek om te kijken wat het beste past bij jouw gezin.

Accommodaties

De accommodaties waar we bij aan gesloten zijn, bevinden zich op de mooiste plekjes en bieden de ultieme “Afrika ervaring”. De accommodaties kiezen we gebaseerd op het feit dat het geen gigantische accommodaties zijn, maar op kleine schaal opereren, comfortabel zijn en dicht bij de natuur staan. Hierbij is ook de duurzaamheid erg belangrijk. De soorten accommodaties die beschikbaar zijn, zijn; hotels, lodges of verblijf in een tent midden in de natuur.

Oltome Olifant Web

Verken met alle zintuigen

De geur van angst als je een groep leeuwen een zebra- of gnoe kudde ziet besluipen. Leeuwen brullen, olifanten toeteren, buffels vallen aan en zebra’s grazen naast je tent, kijkend naar de zonsondergang op ngorongoro kraterrand.

Oltome Leeuw Web

Het ultieme Eden

Tijdens een meerdaagse safari verken je een groot aantal habitats en ecosystemen, elk met zijn eigen sfeer en dieren in het wild. Vind het ultieme Eden van Afrika met een ochtend game drive in Ngorongoro Crater, waar alle big five tegelijk kunnen worden gespot.

Oltome Zebra Web

24 uur per dag

Je gaat niet alleen een safari of wandeling ondernemen, je beleeft de wildlife ervaring 24 uur per dag. Doorkruis uitgestrekte open landschappen of kampeer in het wild en word wakker met zebra’s en buffels die rond je tent grazen.

Waarom Oltome

De naam Oltome staat voor Olifant in de Maasai taal. We doen dan ook ons best om het milieu zo min mogelijk te belasten en de lokale bevolking zo veel mogelijk te ondersteunen. Oltome staat voor behoud van natuur, daarom maken wij een percentage van onze winst over naar milieu organisaties in Moshi. Hierdoor geven wij terug aan de bevolking en een stukje van de wereld. Oltome is ook onderdeel van de internationale NGO, Umoja project. Dit project probeert zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking en hun familie te ondersteunen.

Waarom Oltome adventures?

Jeep
De safari’s worden gedaan met 4WD Toyota landcruisers die volledig zijn ingericht op een heerlijke safari. Onze jeeps hebben een oplaadsysteem aan boord zodat je nooit met een lege batterij van je telefoon of camera is.

Chauffeur
Onze chauffeurs hebben de parken veelvuldig bezocht, of er zelfs gewoond. Dus ze kennen de bestemmingen als de beste. Door samen te werken met de andere chauffeurs zijn we precies op de hoogte waar we de dieren die dag het beste kunnen vinden.