Icon 76x76

Waarom Tanzania en niet Kenia, Namibië of Zuid-Afrika?

Open vlaktes en de epischa savannah maken noord Tanzania een toevluchtsoord vor miljoenen wilde dieren. Dit is de meest populaire regio om op ontdekking te gaan. Vlieg op Kilimanjaro airport en ga direct op een 5 tot 8 daagse safari.
Je kunt lokale vluchten gebruiken om direct bij de serengeti te landen. Dit is een goede optie als je een safari door Tanzania en Kenia wil doen, of als je maar een paar dagen de tijd hebt.

Tanzania ontdek je met alle zintuigen. De geur van angst als je een groep leeuwen een kudde zebra’s of gnoe ziet besluipen. Brullende leeuwen, toeterende olifanten, aanvallende buffels en grazende zebra’s naast je tent, kijkend naar de zonsondergang op de rand van de Ngorongoro-krater.

De grootte – Tanzania’s parken zijn enorm; het ecosysteem van de Serengeti is bijvoorbeeld ongeveer zo groot als België en een van de grootste reservaten van het land.

Het dierenrijk – Afrikaans land met evenveel wilde dieren.

Dichterbij komen – met zoveel dieren is het heel gemakkelijk om dichtbij te komen; het is normaal dat een cheeta klimt en uitrust in een safarivoertuig.

Dicht bij de natuur – niets staat op zichzelf en op een meerdaagse safari sta je centraal in alles.

Diversiteit – tijdens een meerdaagse safari verken je een groot aantal habitats en ecosystemen, elk met zijn eigen atmosfeer en dieren in het wild.

Het gehele jaar de beste tijd om op safari te gaan.

Dankzij het milde klimaat, grote open vlaktes en een grote hoeveelheid aan grote wilde dieren in parken zoals de Serengeti, de Ngorongoro crater en Tarangire is het in Tanzania altijd de juiste tijd om op safari te gaan.
Het noorderlijke circuit wordt het meest bezocht en is ook wereldwijd bekend is de meeste diverse safari’s. Dit komt vanwege die drie, hierboven genoemde, zo verschillende parken die je kunt vinden in het noorden van Tanzania. De parken in het zuiden van Tanzania liggen wat meer afgelegen en hebben vaak safari’s met een jeep zonder dak erop, wandel safari’s en boot safari’s. Dit zijn hierdoor de wat meer intieme safari’s waarbij de grote getalen aan toeristen wat minder aanwezig zijn.
Daarnaast heeft Tanzania de grootste hoeveelheid en meest diverse wilde dieren van geheel Afrika. Vanwege deze redenen is Tanzania zeker een goede keus om op safari te gaan.

Van het kijken naar duizenden briesende gnoes die de grote krokodillen proberen te ontwijken wanneer ze de rivier oversteken tijdens de grote migratie, tot het zien van ieder beest van de big 5, Tanzania is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Ontdek Tanzania

Beklim de Kilimanjaro

 

Ervaar de Wildebeest Migration
Op bijna geen enkele andere bestemming op aarde kan je de overweldigende grote jaarlijkse migratie zien zoals deze plaats vindt in Tanzania. Vele mensen willen juist daarom op safari in Tanzania, de migratie is dan ook natuur op zijn mooist en meest indrukwekkend.

Exclusieve Lodges & kampeerplekken
Hoewel sommige kampeerplekken of lodges ver afgelegen zijn, bieden ze nog steeds de luxe waar je naar op zoek bent. Sommige lodges hebben bijvoorbeeld een zwembad waar je na een stoffige safari in kan plonsen. De kampeerplekken verschillen van heel basic, tot ook wat luxere plekken.

Een veelzijdige vakantie:
Van een prachtige safari, naar een bezoek aan de maasai, een wandeling over het witte strand of een beklimming van de hoogste berg van Afrika, in Tanzania kan het allemaal

Tanzaniaanse eilanden;
Lekker relaxen op het witte strand en in de helderblauwe zee, een heerlijke manier om je safari af te sluiten. Dit kan op de eilanden van Tanzania; Zanzibar, Pemba en Mafia.