Icon 76x76

Tanzania in het kort

Munteenheid Tanzania shilling
Taal Swahili, Engels en Arabisch
Religie Christendom en Islamitisch
Tijdsverschil Zomertijd +1uur, Wintertijd +2uur
Populatie 64+ Miljoen
Internationale vliegvelden Mwalimu Nyerere international airport (dar es salaam), Kilimanjaro international airport (Moshi).
Populair eten Ugali, Wali, maharage en mchuzi.
Betaalmethodes Cash, pin of creditcard
Transport Daladala, bajaji, pikipiki, taxi.
Politieke status Veilig

Taal

Swahili en Engels zijn de meest gesproken talen in Tanzania. Swahili is de officiële nationale taal van Tanzania en wordt op scholen onderwezen.

Vraag Antwoord
Hallo Mambo / Habari Nzuri (goed)
Hoe gaat het? Hujambo Sijambo (prima)
Goedemorgen Habari za asubuhi Nzuri
Goedemiddag Habari za mchana Nzuri
Welterusten Lala salama Asante
Houdoe Kwaheri Kwaheri
Sorry / Alsjeblieft Samahani
Ja Ndio
Nee Hapana
Oké Sawa
Rustig aan Polepole
Dankjewel Asante
Heel erg welkom Karibu sana
Wat is je naam? Jina lako nani?
Mijn naam is… Jina langu ni…

Betalen

De Tanzaniaanse shilling is de officiële munteenheid van Tanzania, maar de Amerikaanse dollar wordt ook algemeen geaccepteerd in toeristische gebieden. Dollarbiljetten gedrukt vóór 2009 worden meestal niet geaccepteerd. U kunt bij veel geautoriseerde banken en wisselkantoren geld wisselen. Ontvang een ontvangstbewijs na elke transactie. De meeste banken in grote steden hebben geldautomaten. Maar ze zijn meestal niet betrouwbaar en gaan soms stuk of hebben geen geld meer. Gebruik alleen geldautomaten binnen de bank om het risico op het scamming van kaarten te minimaliseren. Cheques worden niet geaccepteerd.

Internet

Verrassend genoeg werkt internet in het grootste deel van het land vrij goed. Ja, het is waar dat de internetverbinding in Afrika over het algemeen erg slecht is; de 3G-verbinding in Tanzania is echter perfect. De data in Tanzania is zeer betaalbaar. Zodra je het land binnenkomt, kun je een simkaart krijgen bij verschillende providers van internetbedrijven. De simkaart zelf kostte 1000 Tanzaniaanse shilling, terwijl de daadwerkelijke data ongeveer 12.000 shilling kost voor 10 GB die zeven dagen geldig is. Sommige hotels hebben ook draadloos internet.