Icon 76x76

Frequently Asked Questions

We geloven dat veel plekken in deze wereld veilig zijn. Het gaat er om hoe jij je gedraagt en wat jij uitstraalt. De meeste plekken in Tanzania zijn veilig, vooral de plekken die jij zul bezoeken gedurende je vakantie. De lokale bevolking zal je een warm welkom geven. Wees niet verrast als ze drinken en eten aanbieden. Dit is hoe de Tanzanianen een gast welkom heten in hun land. Tanzania is een stabiel land met een stabiele overheid, dus je kunt een relaxte vakantie verwachten. De meeste straten zijn gevuld met kleuren zoals je met de carnaval in Nederland ziet. Dus beleef en geniet.

Afhankelijk van de duur van je vakantie en wat je wil ervaren kan ieder seizoen de beste tijd om Tanzania te bezoeken. Van zomer, regenseizoen tot winter, ieder seizoen heeft zijn eigen unieke ervaring. Er zijn altijd meer dan voldoende activiteiten te ondernemen die weinig te maken hebben met het weer. Denk hierbij aan safari’s en culturele activiteiten. Onze safari gidsen kijken ook per seizoen waar je de dieren kunt vinden die je graag wil zien.

Dikke kans dat je deze het gehele jaar kan spotten in Tanzania!

Open vlaktes en de epische savanne maken het noorden van Tanzania een toevluchtsoord voor miljoenen wilde dieren. Dit is de meest populaire regio om op ontdekking te gaan. Vlieg op Kilimanjaro airport en ga direct op een 5 tot 8 daagse safari.
Je kunt lokale vluchten gebruiken om direct bij de Serengeti te landen. Dit is een goede optie als je een safari door Tanzania en Kenia wil doen, of als je maar een paar dagen de tijd hebt.

  • Juni tot en met augustus: minder warm, droog, veel toeristen en veel wilde dieren om te zien.
  • Het lange droge seizoen is de populairste tijd om Tanzania  te bezoeken. Dat is onder andere vanwege het mildere weer in deze tijd.
  • Je kunt flink wat wilde dieren spotten, de grote migratie is in deze tijd waarschijnlijk in Kenia.
  • Vanwege de populariteit van deze maanden is het vaak wat drukker in de noordelijke parken, in de parken in het zuiden is het echter geen enkele maand van het jaar druk.

Dit is niet iets wat je 1 dag doet. Realistisch gezien heb je wel 4 dagen nodig om alles goed te zien. Het beste is om 1 week op safari te gaan zodat je alle parken kan zien en hun verschillende diersoorten en natuur goed kunt ontdekken.

In april-mei gaat de grote migratie tussen Moru kopjes en Seronera Valley door. In juni splitsen de grote kuddes op, een klein gedeelte gaat richting het noorden, het andere deel beweegt zich verder richting het westen naar de Grumeti rivier. Hier gaan ze deze rivier dan ook oversteken. De krokodillen liggen in de rivier te wachten om hun slag te slaan. De dieren die de oversteek overleven blijven in de Maasai mara tot het einde van oktober. Echter, veel andere diersoorten zoals gazelles, giraffen en roofdieren hebben een vast gebied waar ze leven. Deze migreren niet, dus er is altijd meer dan genoeg te zien in de parken.

Afhankelijk van jouw voorkeur. Tijdens je safari kun je verblijven in tenten, tented lodges en luxe lodges.
Een standaard safari tent is een klein groen tentje die met je mee reist gedurende je safari. Vaak zullen jullie verblijven in het park. Er passen 2 matrasjes in en wat tassen. Met deze tenten slaap je echt tussen de dieren en hoor je van alles om je heen. De Tanzaniaanse overheid heeft gezorgd voor toilet gebouwen en jullie kok verzorgt jullie eten. Nog veel andere safari-gangers verblijven ook bij deze public campsites. Hierdoor krijg je vaak leuke contacten met andere mensen die ook op safari zijn.
De tented lodges zijn eigenlijk grote tenten met alle luxe voorzien. Alsof je in een enorme safaritent verblijft maar dan wel met de luxe van een eigen douche en toilet. Je eten wordt bereid door de medewerkers van de lodges.
De luxe lodges staan vaak op de mooiste plekjes van een national park. Met bijvoorbeeld een douche waarbij je uitkijkt over de ngorongoro krater. Een kingsize bed en luxe eten ook weer klaar gemaakt door de koks van de lodges.

Vraag vooral om meer informatie wanneer je contact met ons op neemt betreffende je verblijf tijdens een safari met Oltome.

Vanwege hun geloofsovertuigingen en cultuur is het Tanzaniaanse volk altijd redelijk bedekt gekleed. Bij je hotel en op het strand hoef je je geen zorgen te maken over wat voor kleding je aan trekt. Wanneer je de stad in gaat en je gaat mensen met de lokale mensen is het gewenst om je wat meer bedekt te kleden. Dus denk aan bedekte schouders en jurken-broeken tot aan de knieën. Het is zeker niet verplicht, maar wel zo netjes richting de lokale bevolking.

Swahili, Indiaans, Afrikaans, Italiaans tot Europese gerechten. In de meeste grote steden zoals Moshi, Arusha en Dar es salaam zijn er veel verschillende restaurantjes. Omdat Santus in Tanzania is opgegroeid weten we precies welke plekjes je moet bezoeken. Wees dus vrij om te vragen welke tips we hebben betreffende de beste restaurants.

De Tanzaniaanse keuken is een mix van traditioneel Afrikaans eten, met een sterke mix met Arabische en Indiaanse invloeden langs de kust en in Zanzibar. Alles wordt vers bereid, in Tanzania zijn voorbewerkte en voorverpakte voedingswaren namelijk eerder een uitzondering dan regel.

Je hebt als Europeaan een visum nodig om Tanzania in te komen. Dan wel voor werk, vakantie of het bezoeken van familie. Het gemakkelijkste is om dit te regelen op het vliegveld in Tanzania. Dit proces kan ongeveer 2 uur duren, afhankelijk van het seizoen en het aantal mensen die, die dag aan komen. Een visum kost $50 dollar per persoon. We zullen je helpen met alle benodigdheden en informatie voor de aanvraag van je visum.

Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de dag dat je vertrekt. Verder moet je minstens 4 lege visa pagina’s in de paspoort hebben. Je visum kun je regelen op het vliegveld van Tanzania. Als je vragen hierover hebt helpen we je graag op weg.

Hepatitis a en b, tyfus, gele koorts, tetanus, polio en malaria tabletten.

Waarom Oltome

De naam Oltome staat voor Olifant in de Maasai taal. We doen dan ook ons best om het milieu zo min mogelijk te belasten en de lokale bevolking zo veel mogelijk te ondersteunen. Oltome staat voor behoud van natuur, daarom maken we een percentage van onze winst over naar milieu organisaties in Moshi. Hierdoor geven we terug aan de bevolking en een stukje van de wereld. Oltome is ook onderdeel van de internationale NGO, Umoja project. Dit project probeert zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking en hun familie te ondersteunen.

Waarom Oltome adventures?

Wij zijn een klein lokaal bedrijf in Nederland. Door Santus zijn kennis, ervaring en contacten in Tanzania en Loes haar ervaringen als Nederlandse vakantieganger en de wensen die hier bij horen zal uw vakantie een uniek avontuur worden.